La Milana




Únic, inigualable per la presència de Caladoc en el maridatge, un vi excel·lent!
No apte per a no iniciats, el pH i l'acidesa volàtil poden sorprendre a un paladar no avesat.

8,75 punts de la Guia deVins de Catalunya, m'ha sorprès, a mi m'ha agradat per més d'un 9, tot i que als meus sogres no, l'han trobat envellit i massa volàtil.

Anyada 2006
 roducció 19.900 ampolles
Varietats de raïm Caladoc, Ull de Llebre (Tempranillo), Cabernet Sauvignon, Merlot.
Vinificació Verema i tria manual. Fermentació de 8 dies a 25ºC. Maceració de 18 dies amb dos remuntats diaris. No es va clarificar ni estabilitzar al fred. Es va fer una lleugera filtració.. Criança Barriques noves roure francès de 225 litres durant 18 mesos.

Nota del enolèg La Milana són 11 terrasses que fan un total de 7 ha. al voltant de l'actual masia de Can Milà de la Roca. En aquesta zona fa uns 150 anys conreava directament l'esposa del Sr. Milà, d'aquí li ve el nom de la Milana. El cupatge de les quatre varietats és la justa proporció que donen cadascuna de les vinyes, el que contribueix encara més a que puguem parlar d'un vi de finca i que probablement per això té una harmonia i expressió màxima del lloc d'on procedeix. La verema manual amb selecció de raïm s'ha complementat amb la tria gra a gra desprès del derrapat i en el procés d'elaboració sols hem intentat respectar al màxim el fruit d'aquestes vinyes.

Grau alcohòlic 14% vol.
Polifenols totals 72
Acidesa total 3.1 g/l
Acidesa volàtil 0.73 g/l
PH 3.65 Sucre residual 0.2 g/l
Sulfurós total 96 mg/l
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009