Anyada
2010
Producció
10.750 ampolles
Varietats de raïm
100% Xarel·lo.
Vinificació
Collita i sel·lecció manual del raïm. Fermentació alcoholica a temperatura de 14º durant 18 dies. Estabilitzat amb els freds de l'hivern i lleugerament filtrat.
Criança
6 mesos criança sobre les seves mares utilitzant dipòsits de ciment porós de forma oval i barriques de roure d'acacia.
Nota del enolèg
Aquest vi fruit d'una vinya de 8 terrasses i prop de dues hectàrees, que plantada pel pare del Manel Sarda, Epifanio Sarda "EL FANIO" al 1948, dóna encara avui un raïm que planta cara al vent i al sol sobre el turo de La Guàrdia, una de les vinyes més singulars dels Costers de l'Ordal i del Penedès. Plantat en petites terrasses de dues o tres fileres i tractat amb alguns procediments biodinàmics per potenciar-ne l'expressió del terreny, el raïm és vinificat de forma tradicional però al límit a l'hora; deixant que les seves mares el bressolin nou llargs mesos utilitzant ous de ciment barrejat amb sorres que li permet respirar i que per la seva forma el dinamitza constantment de forma natural, accentuant el caràcter mineral que li confereix el terrer dels Costers de l'Ordal.
Etiquetes de comentaris:
2010,
DO Penedès,
Ecològic,
monovarietal,
v Xarel·lo,
vi blanc,
vi negre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada