Elfanio




9,43 punts Guia de vins de Catalunya


Anyada 2010
Producció 10.750 ampolles
Varietats de raïm 100% Xarel·lo.
Vinificació Collita i sel·lecció manual del raïm. Fermentació alcoholica a temperatura de 14º durant 18 dies. Estabilitzat amb els freds de l'hivern i lleugerament filtrat. Criança 6 mesos criança sobre les seves mares utilitzant dipòsits de ciment porós de forma oval i barriques de roure d'acacia. 
Nota del enolèg Aquest vi fruit d'una vinya de 8 terrasses i prop de dues hectàrees, que plantada pel pare del Manel Sarda, Epifanio Sarda "EL FANIO" al 1948, dóna encara avui un raïm que planta cara al vent i al sol sobre el turo de La Guàrdia, una de les vinyes més singulars dels Costers de l'Ordal i del Penedès. Plantat en petites terrasses de dues o tres fileres i tractat amb alguns procediments biodinàmics per potenciar-ne l'expressió del terreny, el raïm és vinificat de forma tradicional però al límit a l'hora; deixant que les seves mares el bressolin nou llargs mesos utilitzant ous de ciment barrejat amb sorres que li permet respirar i que per la seva forma el dinamitza constantment de forma natural, accentuant el caràcter mineral que li confereix el terrer dels Costers de l'Ordal.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009