Mas Rodó Montonega 2008


El millor: vi blanc de criança en ampolla, col·laboren amb Deconstruint el vi català, es pot comprar a vins de Catalunya
El pitjor: És un vi per a sibarites, no és per iniciar-se al tast. Producció limitada a 9600 ampolles, a la que la gent comenci a demandar-ho pujarà de preu.
Celler:  Mas rodó
D.O./Zona: Penedès
País: Espanya
Tipologia de vi blanc de criança en ampolla (vi de reducció)
Graduació (% vol): 11,5
Varietats: Montonega
Elaboració: Després d'una maduració en les soques velles gairebé perfecta, els dies 6,7 i 8 d'Octubre es va veremar en un perfecte estat sanitari la collita de Montonega, varietat de raïm molt apreciada a la zona alta del Penedès igual que escassa. La verema es va realitzar en caixes de 15 Kg i en els nostres vinyes va patir el primer procés de selecció, el segon procés, ja dins del celler, va ser una acurada selecció, on descartem qualsevol dispersió que no estigués en òptimes condicions per generar un most de gran qualitat. El desrapat i el consegüent rebregat van ser suaus i sense provocar laceracions a la pell del raïm. El premsat es va realitzar amb cura i amb un rendiment del 47%, el nostre most flor de forma natural estava a 16 º C i ja dins del dipòsit de desfangat es va baixar aquesta temperatura a 4 º C per realitzar estàticament un desfangat de 36h, on es va obtenir un most flor de gran qualitat. La fermentació de 15 dies es va realitzar entre 13 i 14,5 º C, de manera que totes les aromes varietals de la Montonega romandre en el vi. Després de dos trasbalsos, els rigors de l'hivern i una petita clarificació, el vi estava a punt per ser filtrat i embotellat, i és ara quan ens sentim orgullosos d'haver transformat el fruit de la terra en aquest vi blanc anomenat MAS RODÓ Montonega. Sucres residuals 0,8 g. / Litre PH 3,21 Acidesa total 4,1 g. H2SO4 / litre Acidesa volàtil 0,25 g. H2SO4 / litre SO2 lliure 25 mg. / Litre SO2 total 80 mg. / Litre
Preu ampolla: 8,5€
Data tast: 01/01/2012
Temperatura de servei: 12 ºC.

EXAMEN VISUAL

Limpidesa cristal·lí
Fluïdesa fluid
Color - vins blancs: groc palla
Intensitat clar
Qualitat  mat
Efervescència - vi tranquil: nul·la

EXAMEN OLFACTIU
 Primera impressió agradable (precaució cal decantar per oxigenar)
Aroma
 - intensitat: forta
- qualitat: molt fina
- tipus: primària / terciària
- família:  balsàmica / fruital  / especiada / empireumàtica (fenc, pa torrat, fruites, cafè)
- persistència: persistent
Olors anormals deaspareixen un cop airejat

EXAMEN GUSTATIU
 Primera impressió molt agradable
Dolçor brut
Acidesa  - equilibrada:  gras
Cos
 - alcohols: lleuger
- extracte:  ple
- tanins: suficient
Intensitat mitjà
Aroma en boca
- qualitat:  plaent
- natura: complex / vell
- equilibri: harmoniós
impressió final
- postgust: franc
- conclusió: noble
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009