Cerasuolo de Vittoria





Em va agradar força, aquest tipus de vi italià té un tractament de barrica vella, molt diferent al que estem acostumatsa Espanya, vi agradable i complex, amb marcada tipicitat.

celler: Valle dell'Acate

Fitxa del celler:
Reconeixement: Denominació d'Origen Controlada i Garantida Cerasuolo "Classic"
Conjunta d'àrea i producció: C.da Bidini - Acates (Rg) - Sicília oriental
Raïms: Nero d'Avola 70%, 30% Frappato
Sistema: Contador, cordó, prop de 5.000 ceps per hectàrea. 
El rendiment per hectàrea: 7000 kg
Envelliment: Acer i Tonneaux de 12 mesos i en ampolla durant almenys 9 mesos
Alc. 13,50%
Color: vermell picota intens
Aroma: Aromes de fruites vermelles, mores i gerds molt madures i tocs d'espècies com la regalèssia i cacau
Sabor: Tanins suaus a la boca, ple i vellutat equilibrada
Maridatge: Ragusano DOP, plats elaborats, fins i tot amb espècies, pollastre al curry, paté de carn de cérvol

Notes: El nom "Classic" preveu l'obligació de l'envelliment al celler durant un mínim de 18 mesos




 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009