Xarel.lo Albet i Noya




nota de la Guia de vins de Catalunya 2012: 9,44  excel·lent!, aquesta anyada igualarà o millorarà puntuació!

fitxa del celler: 
Anyada 2011
Producció 105.300 ampolles
Varietats de raïm 100% Xarel·lo.
Vinificació Collit i triat a ma. Fermentació de 25 dies a 16 ºC.
Maceració pel·licular prefermentativa. Estabilitzat al fred durant cinc dies. Es va fer una lleugera clarificació i filtració abans d'embotellar. Criança No en té.
Nota del enolèg Vi elaborat per la maceració de la pell en fred abans de l'extracció del most, del qual només fou aprofitada la primera fracció. Després de fermentar a una temperatura controlada d'uns 16°C durant un mes, li vam donar els trasbalsos escaients. Aquest vi d'anyada restarà en les millors condicions de fructuositat i aroma durant els primers dos anys d'embotellat, temps a partir del qual anirà minvant la seva frescor i augmentarà la seva potència i cos. Beveu-lo ben fred i preferentment combinat amb menjars lleugers.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009