DOMINIO DE TARES CEPAS VIEJAS 2007
Negre Criança de 9 mesos en bóta
Edició limitada de 160.000 ampolles.
Mencia 100%
VINYES:
Selecció de les vinyes del Bierzo amb càrregues no superiors als
4.000 kg per hectàrea i 60 anys d'antiguitat, amb plantació
en vas sobre sòls argilós - calcaris amb alt contingut en
pissarra. Verema en caixes de 15 kg i selecció del raïm a taula
de selecció manual.
FERMENTACIÓ ALCOHÒLICA:
Durada: Maceració de 15 dies
Temperatura: 30 º C
Fermentació malolàctica:
100% en bóta americana
PERMANÈNCIA EN BÓTA:
Capacitat: 225 litres
Anys d'útil.: Nou i 2 º any
Tipus roure: Americà i Francès
Missouri, Virgínia, Allier i Nevers
Torrat: Lleuger, mitjà, fort
Temps de permanència: 9 mesos
ANÀLISI:
Contingut alcohòlic: 13,5 º
Acidesa total: 4,8 g / l
Sucre residual: 1,6 g / l
pH: 3,6
MÈTODE DE CLARIFICACIÓ:
Albúmina natural
FILTRATGE:
Sense Filtrat
ELABORACIÓ
El nom Cepas Viejas descriu l'origen i antiguitat d'aquest vi. Vinyes de 60 anys que creixen en terrasses i vessants amb sòls de grava i pissarra fèrrica. Aquestes característiques, les del sòl i les dels ceps plantats en ell, produeixen de manera natural una càrregues per hectàrea de 4.000 kg. La fruita procedent d'aquests vinyes presenta una relació pell-polpa (polpa molt gruixuda i baix contingut d'aigua a la polpa) molt favorable per a la obtenció de vins d'alta qualitat.
Per a l'elaboració d'aquest vi va ser seleccionada la millor fruita en un punt de maduresa que ens oferirà una bona concentració fenòlica sense perdre una viva acidesa, que, al seu torn, brindarà una gran frescor al vi final.
La verema d'aquests pagaments comença al voltant al 15 de setembre i després d'una selecció a la pròpia vinya arriba al celler en caixes de 15 kg. Allà, novament és classificada manualment en la taula de selecció.
Realitzem un despalillado total i comencem una maceració de tres setmanes on mitjançant remuntats extraiem tot el potencial aromàtic i de sabor possible.
Finalment és dipositat en bótes de roure francès (Allier i Nevers) i americà (Missouri i Virgínia), d'1 a 2 anys d'ús, on realitzarà la fermentació malolàctica i envelliment durant 9 mesos.
EXAMEN VISUAL
Limpidesa: límpid
Fluïdesa consistent
Color vins negres: cirera
Intensitat fosc
Qualitat franc
Efervescència vi tranquil: nul·la
EXAMEN OLFACTIU
Primera impressió: agradable (fusta i cassís)
Aroma
- intensitat: forta
- qualitat: molt fina
- tipus: primària / secundària / terciària
- família: balsàmica / fruital / làctics / especiada / empireumàtica (fenc, pa torrat, fruites, cafè)
persistència: llarga
Olors anormals cap
EXAMEN GUSTATIU
Primera impressió molt agradable
Dolçor sec
Acidesa
- equilibrada: viu
Cos
- alcohols: calent
- extracte: ple
- tanins: equilibrat
Intensitat mitjà
Aroma en boca
- qualitat: elegant
- natura: complex
- equilibri: harmoniós
impressió final
- postgust: franc
- conclusió: agradable.
La meva exeriència amb el 2006 fa que pensi que s'ha de consumir com a molt tard a finals del 2011.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada