Cava Brut Nature Cuvée Especial 2007
L'he tastat a lavinia, i m'ha agradat força, d'aroma complex, domina el licor d'expedició i la criança, torrats i fruita escartxada.
Fitxa del celler
Castell Peralada Brut Nature Cuvée Especial s’elabora únicament les anyades excepcionals i a partir d’una curosa selecció de vins procedents de les millors varietats típiques del cava, en perfecte equilibri amb la Chardonnay. El resultat és un cava fora del comú.
Denominació d’origen: Cava. Aquest vi escumós elaborat amb el mètode tradicional s’ha creat la seva pròpia identitat al llarg de les dècades gràcies a factors com l’ús de raïm autòcton o el clima temperat de la seva zona de cultiu. El terme Cava prové de la paraula utilitzada per designar les coves on s’elabora tradicionalment.
Varietats: Xarel·lo (30%),Parellada (30%), Macabeu (25%), Chardonnay (15%).
Vi base: Elaborat a partir de raïms seleccionats de vinyes emparades per la D.O. Cava. Vinificació del most flor sota fermentació controlada.
Criança: Uns 12 mesos en ampolla, abans del degollament.
Graduació: 11,60% vol.
Acidesa total: 3,70 g/l (a.s.).
Sucres residuals: 1,00 g/l.
Tipus d’ampolla: Cava reserva, A.V., 75 cl.
Nota de cata: Color groc pàl·lid amb lleugers tons verdosos. Límpid i brillant. Abundant despreniment de fines bombolles, amb formació de corona. Aroma neta, afruitada i llarga. Sec, suau, complex i elegant en boca, bon equilibri gustatiu.
Etiquetes de comentaris:
2007,
DO Cava,
Espanya,
v Chardonnay,
v Macabeu,
v Parellada,
v Xarel·lo
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada