El grifo Tinto Ariana 2008


El grifo Tinto Ariana 2008

CLASSIFICACIÓ
Vi Negre D.O. Lanzarote.

VARIETAT
70% listán negra i 30% Syrah.

ELABORACIÓ
Amb raïm llista negra i Syrah de la nostra vinya familiar. Maceració prefermentativa durant 5-6 dies a 8 º C. Fermentació alcohòlica amb remuntats continus per afavorir l'extracció del color.
Finalitzada la fermentació es trasbalsa a bótes de roure francès, on realitza la fermentació malolàctica, aprofitant les seves mares per fer un battonage durant 4 mesos, per tal d'obtenir major complexitat, volum i equilibri fruita / fusta.

PRINCIPI
Obtenir un vi de guarda amb simbiosi de les dues varietats. El seu color i estructura queda suavitzat per el remogut de les seves mares després de la fermentació malolàctica en bóta.

FITXA DE TAST
Color Vermell granat intens amb ribets violacis i capa mitja alta.
Aroma En nas es mostra complex, amb aromes de fruita negra (cassis), tocs de cacau i lleugers torrats que recorden al cafè amb llet.
Boca Entrada golosa, equilibrat i amb tanins rodons.

MARIDATGE
Carns vermelles, caça i sancocho així com impressionant final de taula.

FITXA ANALÍTICA
Grau alcohòlic: 13%
Sucres residuals: <2 g / l
Acidesa Total tartàrica: 5,2 g / l
pH: 3,6
PRESENTACIÓ
Ampolla Prestige de 75 cl. Caixa de 6 ampolles amb separadors.
Producció limitada segons anyada.
Només en Restauració i Botigues Especialitzades.

EXAMEN VISUAL

Limpidesa:  opac
Fluïdesa  consistent
Color
vins negres: porpra / granatós
Intensitat  fosc
Qualitat / franc
Efervescència
vi tranquil: nul·la

EXAMEN OLFACTIU

Primera impressió: agradable
Aroma
- intensitat:  suficient
- qualitat:  fina
- tipus: primària / secundària
- família:  floral / fruital prunes
persistència:  normal
Olors anormals cap


EXAMEN GUSTATIU

Primera impressió  plaent
Dolçor  sec
Acidesa
- insuficient: pla
Cos
- alcohols:  untuós
- extracte:  ple
- tanins: equilibrat
Intensitat  mitjà
Aroma en boca
- qualitat:  plaent
- natura: simple
- equilibri: correcte
impressió final
- postgust: franc
- conclusió: agradable . Va ser l´únic vi negre que ens va agradar, es troba més pruna i té més cos, que els monovarietals de listan negre, personalment és una varietat que no m'agrada, té una pell molt prima i aporta poc taní, el consell regulador hauria de ser més flexible i permetre altres varietats per millorar els vins, aquest copatge amb Syrah n'és un bon exemple.

1 comentaris:

Mónica-serendipia ha dit...

Vam anar a Bodegas El Grifo, una de les més antigues d'Espanya, i vàrem degustar aquest original vi. El cert és que el sirah li dona un punt molt interesant al listan negre. Un vi sorprenent, nou i encisador. Jo el recomano!

 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009