El Grifo Moscatel de Ana 2008
CLASSIFICACIÓ
Vi de Licor Dolç D.O. Lanzarote.
VARIETAT
100% Moscatell.
ELABORACIÓ
Verema manual en caixes de 20 kg a començaments de setembre, amb un grau potencial d'uns 14 º. El raïm, derrapat abans de la seva premsat, passa per una maceració licular prefermentativa. Després de la decantació, fermenta a 16-18 º C.
La fermentació és detinguda a una densitat de 1.040, equivalent a 100 g / l de sucres naturals. S'afegeix alcohol vínic fins arribar al 15% en volum, per passar a la criança en barrica pel sistema de soleres.
FITXA DE TAST
Color Ambar iodat i brillant.
Aroma Fruites dessecades i sobremadurades, panses amb fons d'herbes aromàtiques.
Boca Bon pas de boca, dolç, però gens embafador. Concentrat. Expandeix els seus nets aromes per tot el paladar.
MARIDATGE
Postres i formatges blaus de fort i intens sabor. Per a la sobretaula, acompanyant cafès aromàtics.
CULTURAL
Porta el nom d'Ana Brito, que va néixer al Aixeta el 1881, de la data daten les nostres soleres.
FITXA ANALÍTICA
Grau alcohòlic: 15%
Sucres residuals: 100 g / l
Acidesa Total tartàrica: 6 g / l
pH: 3,7
PRESENTACIÓ
Ampolla Prestige de 75 cl. Caixa de 6 ampolles amb separadors.
EXAMEN VISUAL
Limpidesa: límpid
Fluïdesa greixós
Color
vins blancs: ambre / or vell
Intensitat sostingut
Qualitat franc
Efervescència
vi tranquil: nul·la
EXAMEN OLFACTIU
Primera impressió: agradable
Aroma
- intensitat: forta
- qualitat: amb raça
- tipus: primària
- família: balsàmica / floral / empireumàtica (fruites, mel)
persistència: normal
Olors anormals cap
EXAMEN GUSTATIU
Primera impressió plaent
Dolçor dolç
Acidesa
- insuficient: pla
Cos
- alcohols: licorós
- extracte: dens /
- tanins: despullat
Intensitat feble
Aroma en boca
- qualitat: corrent
- natura: simple
- equilibri: angulós
impressió final
- postgust: constant
- conclusió: auster
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada