Bonfill 2005



Varietats de raïm: Garnatxa negra i Cabernet sauvignon.

Vinificació: Fermentació durant 10 dies a 27ºC. Maceració durant 28 dies amb dos remuntats diaris. (cada varietat per separat). No clarificació ni filtració.

Criança: 12 mesos en botes noves de roure Francés.

Tast: Color cirera picota intens amb ribet violaci de capa mitja-alta. El nas és intens, complex i persistent. Evoca fruites madures, fumats, torrefactes, espècies dolces, tabac, minerals i balsàmiques. Amb un fons de pebre verd. En boca té una entrada suau, lleugerament dolça. Pas equilibrat, carnós, avellutat i ampli. Final fresc i llarg . Tanins dolços i potents.

EXAMEN VISUAL

Limpidesa:  opac
Fluïdesa  dens
Llàgrimes lenta i ben definida
Color
vins negres: porpra / granatós
Intensitat  fosc
Qualitat  viu
Efervescència
vi tranquil: nul·la

EXAMEN OLFACTIU

Primera impressió: agradable
Aroma
- intensitat: forta, cal decantar i airejar
- qualitat:  amb raça
- tipus: primària / terciària
- família: animal / balsàmica /  fruital /  especiada / empireumàtica (pa torrat, fruites, cafè)
persistència:  llarga
Olors anormals cap


EXAMEN GUSTATIU

Primera impressió  plaent
Dolçor  sec
Acidesa
- equilibrada:  gras
Cos
- alcohols:  calent
- extracte: dens
- tanins:  vellutat
Intensitat potent
Aroma en boca
- qualitat: molt fi
- natura: complex
- equilibri:  ampli
impressió final
- postgust: franc
- conclusió: noble.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009