Varietats de raïm: Garnatxa negra i Cabernet sauvignon.
Vinificació: Fermentació durant 10 dies a 27ºC. Maceració durant 28 dies amb dos remuntats diaris. (cada varietat per separat). No clarificació ni filtració.
Criança: 12 mesos en botes noves de roure Francés.
Tast: Color cirera picota intens amb ribet violaci de capa mitja-alta. El nas és intens, complex i persistent. Evoca fruites madures, fumats, torrefactes, espècies dolces, tabac, minerals i balsàmiques. Amb un fons de pebre verd. En boca té una entrada suau, lleugerament dolça. Pas equilibrat, carnós, avellutat i ampli. Final fresc i llarg . Tanins dolços i potents.
EXAMEN VISUAL
Limpidesa: opac
Fluïdesa dens
Llàgrimes lenta i ben definida
Color
vins negres: porpra / granatós
Intensitat fosc
Qualitat viu
Efervescència
vi tranquil: nul·la
EXAMEN OLFACTIU
Primera impressió: agradable
Aroma
- intensitat: forta, cal decantar i airejar
- qualitat: amb raça
- tipus: primària / terciària
- família: animal / balsàmica / fruital / especiada / empireumàtica (pa torrat, fruites, cafè)
persistència: llarga
Olors anormals cap
EXAMEN GUSTATIU
Primera impressió plaent
Dolçor sec
Acidesa
- equilibrada: gras
Cos
- alcohols: calent
- extracte: dens
- tanins: vellutat
Intensitat potent
Aroma en boca
- qualitat: molt fi
- natura: complex
- equilibri: ampli
impressió final
- postgust: franc
- conclusió: noble.
Etiquetes de comentaris:
2005,
criança,
DO Empordà,
v Cabernet Sauvignon,
v Garnatxa,
vi negre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada