Aquest cava és un reflex de línia de caves tradicionals, que el que busca és el màxim respecte a la personalitat de les varietats tradicionals: finor, elegància, frescor, equilibri... Des de la seva primera anyada, el 1988, sempre s’ha elaborat sense addició de sucre.
Varietats: 30% Macabeu, 30% Xarel-lo i 40% Parellada.
Elaboració: Fermentació a 15 ºC durant 4 setmanes. Criança mitjana en ampolla de 20-30 mesos. Aclarida manual en pupitres. No addició de licor d'expedició després del desgorjat.
Nota de cata: Color groc pàl·lid, brillant. Bon despreniment de carbònic amb bombolles de mida petita. Aroma neta i franca, resultat de la conjunció d'aromes de criança (ametlla) i de les aromes de fruita fresca (poma, pomelo) i florals (flor blanca, anisats, herbes de camp) aportada pel vi base i per la segona fermentació. Ben equilibrat en boca, sec, lleuger i fresc, amb final llarg i persistent.
Tª Servei: 5-7º C
EXAMEN VISUAL
Limpidesa: cristal·lí
Fluïdesa solt
Color
vins blancs: groc palla
Intensitat clar
Qualitat brillant
Efervescència
vi escumós: escuma mitjana / bombolles fines / rosari mitjà
EXAMEN OLFACTIU
Primera impressió: agradable
Aroma
- intensitat: suficient
- qualitat: fina
- tipus: primària / secundària / terciària
- família: / fruital / química / especiada / empireumàtica
persistència: normal
Olors anormals cap
EXAMEN GUSTATIU
Primera impressió molt agradable
Dolçor brut
Acidesa
- equilibrada: fresc
Cos
- alcohols: lleuger
- extracte: rodó
Intensitat mitjà
Aroma en boca
- qualitat: elegant
- natura: simple
- equilibri: correcte
impressió final
- postgust: constant
- conclusió: agradable .
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada