Perpetual 2006

DO: Qualificada Priorat
Varietats:
Mazuelo, Garnatxa Negra
Epoca de verema:
Mazuelo (26 de sepetiembre de 2006) Garnatxa Negra (20 de setembre de 2006)
Elaboració:
Temps de maceració: 32-35 dies
Temps de fermentació: 12 dies
Tipus de fermentació: En dipòsits d'acer inoxidable amb control de temperatura.
Temperatura de fermentació: 27 °C
Criança:
Criança en barrica de roure francès durant 16 mesos. Data d'embotellament: 15 gener 2009
Nombre d'ampolles produïdes: 6.415
Dades tècniques:
Grau alcohòlic: 15,3%
pH: 3,4
Acidesa total: 6,1 g / L (tartàric)

Nota de tast: Intens color robí molt fosc. Aroma de confitures (cirera, mora) i d'espècies sobre fons minerals molt característics. Paladar de gran volum amb admirable equilibri entre la fruiter densitat del vi i les notes especiades adquirides en la criança en roure nou (cedre, pa torrat). En el post-gust, llarg i complex, es adverteixen també notes de xocolata i de tabac.

Comentaris del productor: Perpetual és un vi que neix del temps i de la terra. Velles vinyes de garnatxa i Mazuelo plantades en pronunciades pendents de pedra llicorella (pissarra) són l'essència d'aquest vi de finca de la família Torres. Després d'un llarg envelliment de 16 mesos en bóta de roure francès de gra fi, reposa finalment en ampolla en la foscor de la nostra petita celler al Lloar fins a aconseguir l'equilibri desitjat. Perpetual és un homenatge al vi de guarda del Priorat, un vi intens i amb caràcter, un vi nascut per vèncer el temps.
Tot i no ser un vi de finca, la qualitat d'aquest vi el fa imprescindible en una presentació d'aquesta qualitat.
Premis: Medalla d'Or Decanter World Wine Awards 2009 (Regne Unit).

Gràcies sr. Oscar Fernandez
Gràcies sr. Miquel Torres


 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009