Grans muralles 2000




DO: Conca de Barberà
Finca de procedència: Grans Muralles. Aquesta finca va ser comprada l'any 1980,, els sòls són de pissarra, a la zona s'han recuperat 30 varietats catalanes, entre elles el Garró. El nom de la finca té origen en la muralla del s XV que l'atravesa.
Varietats:
Garnatxa Negra, Mazuelo, Monastrell, Garró, Samsó
Superfície: 32 Has.
Rendiment per hectàrea: 3.000 Kgs.
Criança:
Criança en barriques de roure francès (Trongais, gra fi) nou durant 18 mesos.
Data d'embotellament: agost 2003
Nombre d'ampolles produïdes: 12.862 ampolles bordeleses i 300 magnums
Dades tècniques:
El copatge es tria cada any en funció de la qualitat de la collita
Grau alcohòlic: 14%
pH: 3.49
Acidesa total: 5.5 grs /. (tartàric)
Ben conservat millorarà en els propers: entre 10-15 anys.
Formats disponibles: 75 di 150 cl.

Nota de tast: Molt intens color granat fosc. Generós i complex aroma amb notes de pa torrat i d'espècies sobre fons fruiters (petits fruits vermells molt madurs, nabius i grosella). El vi desplega, majestuós, la densitat aromàtica exòtica fins i tot esspecias (clau i nou moscada). En el pas de boca el vi es creix i el seu missatge evocador i hedonista es lliura amb voluptuosa lentitud, culminant, molt després en un final sublim i de feliç memòria .
Ja havia tingut el privilegi de tastar aquest vi amb en Jordi Alcover, preparant la Guia de vins de Catalunya 2009, i en totes dues ocasions ha resultat ser un vi excel·lent, superlatiu.

Gastronomia: Excel lent amb els plats de carn, com els rostits o els estofats típics de la cuina mediterrània, guisats amb salsa de tomàquets i pebrots o cuinats amb herbes i espècies aromàtiques (farigola, orenga, romaní, llorer i pebre).

Mentre tastàvem aquest vi, el sr.Miquel Torres, ens fa una confidència: cada any, entre els sis proveïdors de barriques franceses, organitza un concurs molt peculiar. De cadascun del proveïdors, es fa criar el mateix vi en les seves barriques, es reuneixen un cop el vi ha madurat, proveïdors i client, i trien en tast a cegues el millor. El premi, amés de l'orgull de ser triats com els millors pels companys de professió, és la publicitat gratuïta que els fa Torres a la premsa especialitzada.

Torres envia cada any un tècnic a verificar la qualitat de les fustes i els treballs en origen, una barrica de roure francès pot costar al mercat 700€.


 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009