Milmanda 2007



DO: Conca de Barberà
Finca de procedència: Milmanda
Varietats:
100% Chardonnay
Epoca de verema:
Chardonnay (Des del 5 de setembre en endavant)
Superfície: 15 Ha
Rendiment per hectàrea: 6.000 Kgs (Només es seleccionen els millors raïms) o el que és el mateix 30 Hl/Ha, 4000 caixes per any.
Elaboració:
Temps de maceració: No
Temps de fermentació: 2-3 setmanes
Tipus de fermentació: En bóta (100%) + malolàctica
Temperatura de fermentació: 16 ° C
Criança:
Elaborat en bótes de 300 l. de roure francès nou de Nevers. S'envelleix durant 12 mesos, en contacte amb les seves mares. (roulage i batonage)
Data d'embotellament: Juliol 2008
Temps d'envelliment en ampolla: 6 mesos
Dades tècniques:
Grau alcohòlic: 14%
pH: 3,36
Acidesa total: 5,5 g / L (tartàric). Es conserva certa acidesa, es fa la malolàctica al 6070% del vi.
Sucre residual: 1,3 g / L
Ben conservat millorarà en els propers: 4-6 anys Formats disponibles: 75 cl.

Nota de tast: Les vinyes de Milmanda s'inscriuen en la història de Catalunya des del segle XVIII. A partir de 1978, amb l'aclimatació del cep chardonnay, els vins d'aquesta històrica finca expressen tot el seu potencial aromàtic, accentuat per la criança en roure nou i el seu característic paladar de voluptuosa densitat.
Gastronomia: Ideal per acompanyar mariscs i crustacis, així com les millors receptes de peix i les aus. Servir a 8-10 °C. Correctament emmagatzemat, millorarà en 4 o 6 anys.

A tall anecdòtic comenta el senyor Miquel Torres que sa majestat, el Rei Juan Carlos I, demana sempre que pot Milmanda als seus àpats. També ens recomana fer un tast vertical de 10 anys per gaudir de l'evolucó d'aquest vi.




 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009