Mas La Plana 2005



DO: Penedès
Finca de procedència: Mas La Plana
Varietats:
100% Cabernet Sauvignon
Epoca de verema:
Cabernet Sauvignon (A partir del 22 de setembre de 2005) Superfície: 29 Ha / 72 acres
Rendiment per hectàrea: 5.500 Kgs / hectàrea (2.45 tones per acre) Només les millors raïms seleccionades. Es produeixen 10000 ampolles l'any, de les quals, només 1000 es distribueixen per Espanya.
Elaboració:
Temps de maceració: 28 dies
Temps de fermentació: 7 dies
Tipus de fermentació: Fermentació en dipòsits d'acer inoxidable amb control de temperatura
Temperatura de fermentació: 28-30 ° C
Criança:
Després de la malolàctca és criarà amb les mares, augmentant els esterosl, i suavitzant el vi.
Criança de 18 mesos en roure nou francès.
Data d'embotellament: 17 juliol 2007
Dades tècniques:
Grau alcohòlic: 14.05%
pH: 3.49
Acidesa total: 5.1
Sucre residual: 1.6 g / L
Ben conservat millorarà en els propers: En els propers 7-9 anys. Formats disponibles: 75 cl / 150 cl


Nota de tast: Vi de profunda intensitat cromàtica. Predominen en ell les notes torrefactes i especiades (clau, tabac, llorer), acompanyades d'un fons de confitura de grosella negra. En boca es desenvolupa suau i voluptuós, amb bona concentració i tanins rodons, alhora que ofereix fins aromes de pebre negre, toffe i regalèssia. Postgust llarg.


Comentaris del productor: Fa més de 3 dècades va néixer a Espanya un misteriós vi. La seva etiqueta: Negra, la seva ampolla: borgonyesa i la seva varietat: Cabernet Sauvignon. Molt pocs van confiar en aquell projecte. Segurament, ningú podia esperar que el 1979 triomfés en un tast a cegues a París contra els més famosos vins del món. Aquell va ser el principi d'un nou temps. El temps que deixem de somiar, per començar a caminar, any rere any, verema rere verema. Encara té més mèrit si tenim en compte que les vinyes es van plantar l'any 1966, el vi provenia de vinyes joves.


Gastronomia: Temperatura de servei 17-18 ° C. Els seus tanins nobles i saludables enalteixen les millors receptes de carn i també la caça.


Història: El Mas La Plana va néixer el 1970, a partir de la primera collita de cabernet sauvignon, noble varietat cultivada el 1966 en el pagament de Mas la Plana, situat a Pacs del Penedès.

Durant la dècada dels setanta, el Mas La Plana va ser vinificat segons l'estil de l'època: rendiments alts (50-60 HI / ha), dues setmanes de maceració amb les seves pells i sis mesos de criança en bótes de roure americà, seguits per 12 o 18 mesos de criança en bótes usades.
La seva evolució en ampolla va ser més que satisfactòria, i prova d'això va ser el premi que va obtenir el Gran Coronas Mas La Plana 1970 a la prestigiosa tast internacional organitzada per Gault-Millau el 1979.

La dècada dels vuitanta va començar amb un canvi d'estil radical: es va reduir el rendiment dels ceps, simplement deixant d'utilitzar fertilitzants nitrogenats i sacrificant raïms sencers abans de la seva maduració. En les tècniques d'elaboració es va allargar de dos a quatre setmanes el procés de maceració del vi amb les seves pells, i es va introduir l'ús de roure francès en el procés de criança.

Les anyades del 1981 i 1983 van tenir un èxit extraordinari més enllà de les nostres fronteres. No obstant això, al nostre país no s'apreciaven aquests vins de color intens, gran estructura i molt de cos. Per aquest motiu, es va acordar suavitzar en anyades futures. El mas La Plana 1985 va ser el primer d'aquesta línia, encara amb molt de cos, però en el que dominava el roure americà. Les anyades del 1987 i 1988 són potser les més "femenines", a causa dels seus tanins suaus i elegants i notes de fruites molt madures.

  Tanmateix, amb els 90 arriba un altre canvi: la recuperació dels més nobles valors del vi negre: color intens i poderosa estructura.

A partir de l'anyada 1991, el Mas La Plana recupera la seva força, resultant en un vi de gran dimensió gràcies al bon potencial del sòl, de les velles ceps de cabernet sauvignon i del microclima de Pacs del Penedès.

Fins 1995, que va ser una magnífica anyada per Mas La Plana, els vins mostren autèntiques qualitats del terrer del Penedès, amb molt de cos i extracció encertada, però de ferms tanins. El 1996 va ser un any de transició en què els tanins es van polir i les característiques de la collita van donar un estil de vi més afruitat.

1997 va ser més generós, els vins feien gala d'una textura opulenta i van ser molt lloats, obtenint 91 punts a Wine Spectator. El rendiment de 1998 va ser molt baix, el que va donar un vi vigorós amb una carcassa més sofisticat. La producció s'ha reduït considerablement mitjançant una estricta selecció i per l'envelliment gradual de la vinya.

1999 va ser com a 1998 i va mostrar la força continguda d'un bon vi. El treball constant a la vinya per reduir la producció de forma natural, tornar als mètodes tradicionals amb moderna tecnologia de monitorització del creixement de les plantes i les bones condicions climàtiques han elevat a Mas La Plana al màxim nivell de qualitat.

Les bones condicions climàtiques del 2000 es van traduir en un estil equilibrat de Mas la Plana. Es podria considerar més una verema una mica delicada i espiritual que potent. La del 2001 va ser una verema esplèndida, la producció va disminuir però el vi va ser intens i va fer reflexionar, el que es va traduir en una de les veremes més elogiades, fet que queda demostrat, per esmentar només alguns premis, per una medalla d'or al International Wine Challenge 2006 i la seva classificació com un dels 7 millors cabernets del 2006 pel Wine Enthusiast.
En termes d'elaboració del vi, hem millorat el nostre control del torrat de bóta en el moment de la producció. El vi madura en contacte amb els pòsits amb el batonnage adequat, la fermentació malolàctica té lloc en el barril per tot seguit ser curosament filtrat.

La verema del 2002 va ser la més desafiant, el fred i les pluges van provocar que s'haguessin de superar aquestes condicions mitjançant una estricta selecció en el mateix vinya. El vi resultant és més lleuger que el de les altres veremes.

En moltes regions, la verema del 2003 va ser considerada com massa calenta. Les nostres velles vinyes, profundament arrelades, de cabernet ja estaven acostumades a la calidesa del nostre clima i per això no van patir sinó que van produir fruites de gran qualitat. A més, les nostres rigoroses pràctiques viticultores per controlar el vigor mitjançant la plantació de cultius de cobertura, collita verd i control de la maduresa en les parcel estan tenint un efecte positiu en la qualitat final.

Les condicions climàtiques del 2004 van ser ideals, també vam introduir la taula de selecció a la vinya per afinar amb més precisió el nostre procés de selecció. Aquesta verema eclèctica segueix la línia de les nostres millors veremes de Mas la Plana maridat força amb refinament.




 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009