Fariña primero 2008

Bodega: Fariña
D.O./Zona:
Toro
País: Espanya
Tipologia de vi Negre
Graduació (% vol): 13,5
Varietats: tinta de toro 100%
Elaboració:
maceració carbònica
Preu ampolla:  6 €
Data tast: 06/02/2009
Temperatura de servei:  15 ºC.
Gastronomia:és molt dolç i aromàtic, el definiriem com un vi de copes, er sortir de nit amb els amics, o seure tranquil·lament a la terrassa d'un bar.
.

Àlex va tastar el 2007 i ha trobat que aquest any és molt millor.

Examen visual
.
Limpidesa brillant
Fluïdesa consistent
Llagrimes ràpides i amples
Color iintens violeta
Intensitat fosc
Qualitat brillant
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió sorprenent
Aroma: intensitat forta, qualitat molt fina, tipus secundari, llaminadures, regalèssia, rerfons herbaci, terra humida. Persistència llarga 6 caudalies.
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió agradable.
Dolçor sec, es troba l'alcohol
Acidesa viu
Cos: alcohol suficient, extracte rodó, tanins amargant
Intensitat potent
Aroma en boca. Qualitat elegant, Natura complex, Equilibri ampli
Impressió final invitant.

1 comentaris:

mindchild ha dit...

Certament, hi ha una gran variabilitat entre anys. El 2006 va ser excel·lent, millor que el 2008. El mateix Sr. Fariña em va reconèixer (al saló Alimentària) que el 2007 no havia sortit gaire bo.
Salut!

 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009