Bodega: Castaño
D.O./Zona: Yecla
País: Espanya
Tipologia de vi Negre criança
Graduació (% vol): 14,5
Varietats: 80% Monastrell 20% Cabernet Sauvignon.
Elaboració: 20 dies de maceració i 14 mesos de criança.
Preu ampolla: 14,8 € a vila viniteca
Data tast: 13/02/2009
Temperatura de servei: 16ºC.
Gastronomia: és molt astringent, pel que l'aconsellaria maridar amb carn de caça gusada i amb confitura, per tal de suavitzar l'amargor.
.
Examen visual
.
Limpidesa opac
Fluïdesa consistent
Llagrimes llargues i denses
Color vermell, amb reflex ataronjat
Intensitat sostingut
Qualitat viu
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió agradable
Aroma: intensitat potent, qualitat fina, tipus terciari i primari, fruita vermella, vainilla, espècies, cuir, terra humida, molsa. Persistència normal 4 caudalies.
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió desagradable, li cal molta aireació.
Dolçor sec
Acidesa gras
Cos: alcohol desecant, extracte carnós, tanins excessiu, amargant
Intensitat llarg amarg, es suavitza en deixar-lo airejar, però no desapareix el gust amarg
Aroma en boca. Qualitat corrent, Natura criança, Equilibri angulós.
Impressió final displaent, satura el gust amarg i es menja totalment l'aroma.
Examen visual
.
Limpidesa opac
Fluïdesa consistent
Llagrimes llargues i denses
Color vermell, amb reflex ataronjat
Intensitat sostingut
Qualitat viu
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió agradable
Aroma: intensitat potent, qualitat fina, tipus terciari i primari, fruita vermella, vainilla, espècies, cuir, terra humida, molsa. Persistència normal 4 caudalies.
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió desagradable, li cal molta aireació.
Dolçor sec
Acidesa gras
Cos: alcohol desecant, extracte carnós, tanins excessiu, amargant
Intensitat llarg amarg, es suavitza en deixar-lo airejar, però no desapareix el gust amarg
Aroma en boca. Qualitat corrent, Natura criança, Equilibri angulós.
Impressió final displaent, satura el gust amarg i es menja totalment l'aroma.
Aconsellaria reduir la presència de pinyols a la maceració.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada