D.O./Zona: DO Valdeorras
País: Espanya
Tipologia de vi Blanc
Graduació (% vol): 13,5%
Varietats: Godello
Elaboració: és un monovarietal original, amb un grau alcohòlic de 12,50; un Ph de 3,12; 5,68 gr. / litre d'acidesa total i 0,23 gr / litre de acidesa volàtil; 30 mg / litre de sulfurós lliure; 2,30 gr / litre de sucres reductors i 0,98 gr / litre de glucosa i fructosa.
En la seva elaboració, s'utilitzen processos exclusivament naturals, i està previst fermentar en bótes de roure francès Allier, en un futur immediat
Preu ampolla: 7,5€
Data tast: 30/01/2009
Temperatura de servei: 10 ºC.
Preu ampolla: 7,5€
Data tast: 30/01/2009
Temperatura de servei: 10 ºC.
comentaris a Lavinia: varietat Godello (alguns, de fins a vuitanta anys), situats en vessants pissarosos a la DO Valedors, que donen lloc a un vi fi, de bona expressió fruital, amb notes d'herbes fines (fonoll, menta), amb un fresc pas per boca, marcat per una bona acidesa. Un blanc per gaudir a 8 o 10 º, acompanyant peix i marisc.
Examen visual
.
Limpidesa tèrbol
Fluïdesa solt
Llagrimes escasa
Color groc ambre
Intensitat mitja
Qualitat mat
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió agradable
Aroma: intensitat suficient, qualitat amb raça, tipus primari, secundari i terciari. Trobem fusta, vainilla,pedra, fenc, fonoll. Persistència normal 4 caudalies.
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió agradable.
Dolçor sec
Acidesa fresc i viu
Cos: alcohol untuós, extracte rodó, tanins ric
Intensitat llarg
Aroma en boca. Qualitat elegant, Natura complex, Equilibri ampli, trobem pomelo amarg, poma, mantega.
Impressió final, en empassar queda l'amargor a la gola, com si prenguessis paracetamol, tipic de la varietat.
.
Limpidesa tèrbol
Fluïdesa solt
Llagrimes escasa
Color groc ambre
Intensitat mitja
Qualitat mat
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió agradable
Aroma: intensitat suficient, qualitat amb raça, tipus primari, secundari i terciari. Trobem fusta, vainilla,pedra, fenc, fonoll. Persistència normal 4 caudalies.
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió agradable.
Dolçor sec
Acidesa fresc i viu
Cos: alcohol untuós, extracte rodó, tanins ric
Intensitat llarg
Aroma en boca. Qualitat elegant, Natura complex, Equilibri ampli, trobem pomelo amarg, poma, mantega.
Impressió final, en empassar queda l'amargor a la gola, com si prenguessis paracetamol, tipic de la varietat.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada