Finca l'Argatà Joan d'Anguera



Bodega:
Celler Joan d'anguera
D.O./Zona: Montsant
País: Espanya
Tipologia de vi Negre amb criança en roure
Graduació (% vol): 14,5
Varietats: Garnatxa 40%, Syrah 40% i Cabernet Sauvignon 20%
Elaboració: Calcari, pedregós i aluvions, orientació nord, verema manual, FAL a DAI de 100Hl durant 30 dies aprox. 28-30ºC FML a barrica, criança 12 mesos en bóta de roure francès, embotellat sense filtrar.
Preu ampolla: 13 €
Data tast: 09/01/2009
Temperatura de servei: 10ºC.
.
Examen visual
.
Limpidesa límpid amb certa opacitat. Servit amb decantador
Fluïdesa consistent
Llagrimes fina i duradera
Intensitat densa
Qualitat viva
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió agradable criança, pissarra.
Aroma: intensitat llarga, qualitat fina, tipus primari i terciari, fruites vermelles, tocs de cuit, olor de via de tren, pissarra, especies, trufa. Persistència llarga 5 caudalies.
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió molt agradable, equilibrat.
Dolçor sec
Acidesa equilibrada
Cos: alcohol suficient, extracte carnós, tanins molt equilibrat
Natura complex, equilibrat, aromes criança complexe evolucionada.
Impressió final ric i complex, molt invitant. Superlatiu.

.
El vàrem tastar de nou el mes de maig de 2009, i va estar a l'alçada, és un vi excel·lent.
.
Novamnet el tastem el 5 de juny de 2009, data del meu casament, tastem la magnum 2005 i ampolla de 3/4 del 2006, excel·lents, s'aprecia l'evolució a l'ampolla.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009