VI DUC DE FOIX CABERNET SAUVIGNON RESERVA 2002 versus GRAN RESERVA 2000

VI DUC DE FOIX CABERNET SAUVIGNON RESERVA 2002
13º
PVP 9€

"100% Cabernet Sauvignon de vinyes pròpies de la D.O. Penedès. Selecció del raïm, curosa elaboració, criança en bóta de roure i afinat final en ampolla als nostres cellers. De color vermell granat, aroma d’espècies i varietals. A la boca és càlid, amb cos i un post-gust llarg. Aquest vi és ideal per acompanyar formatges curats, carns vermelles, aus, caça, viandes fredes, embotits i plats amb personalitat. Servir entre 16º - 19ºC. "

VI DUC DE FOIX GRAN RESERVA 2000
13,5º
PVP 13€

"100% Cabernet Sauvignon de vinyes pròpies de la D.O. Penedès. El raïm més selecte i madur, una llarga maceració i criança en bótes de roure. Les bótes van ser seleccionades i només de les millors s’embotellà aquest vi, per aconseguir el seu extraordinari buquet en el repòs de l’ampolla. De color vermell cirera intens, amb aromes de torrats, espècies i fruites vermelles. És potent, estructurat i vellutat. Recomanem gaudir d’aquest vi amb formatges curats, caça, carns vermelles i plats amb molta personalitat. Servir entre 16º - 19ºC. "
.
El tast va ser comparatiu.
.
Examen visual.
.
El color del reserva era més viu que el del gran reserva, amb reflex teula vius, límpid i transparent. llàgrima correcta. Mentre que el gran reserva era opac i es notava més evolucionat.
.
Examen olfactiu.
.
Al reserva trobem pebrot, fusta cuir, nou moscada, mantega i més torrats que al gran reserva, on trobem olor a llapis, cafè, clau d'espècie, fruits vermells, vainilla, pebre negre, i en escalfar-se a 18ºC han apareguts olors balsàmics i mel de romaní.
Tots dos vins són de persistència molt llarga, més de 5 caudalies, de gran amplitud d'aromes, evolucionen molt en escalfar-se.
.
Examen gustatiu.
.
En boca tots dos són molt agradables i recorden als aromes trobats en nas. La diferència rau en que el reserva és equilibrat en acidesa-astringència, tanins molt suaus. Mentre que el gran reserva té l'acidesa apagada i resta encara astringent, i dessecant, pel meu gust està en el seu moment òptim, mentre que el reserva encara pot donar més l'any vinent. És un tast per repetir anualment. deliciós.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009