Notes de tast de la bodega
.
Nota de tast: Color groc pàl·lid amb suau tonalitat daurada. Nas intens i perfumat on es reconeixen subtilment les aromes de fruites fresques (préssec, plàtan i poma madura), sobre un fons amb notes de roure (vainilla, torrat...). Atac fresc en boca, viu i gras amb notes de meló madur. Bona acidesa i persistència en boca amb marcada presència de l’alcohol. Postgust llarg, realçat per les notes de roure.
Ceps: 100% chardonnay, les vinyes més joves i les més properes a la vall del clos.
Elaboració i criança: Verema manual. Premsa pneumàtica. Aprofitament del 60% del most. Fermentació alcohòlica a 16ºC de temperatura durant vint-i-un dies en tines d’acer inoxidable. Envelliment només entre dos i tres mesos en bóta nova de roure francès. Posteriorment, reposa uns mesos en ampolla i normalment es treu al mercat a finals d’abril.
Graduació alcohòlica: 12,5 - 13.5% vol.
Temperatura de servei: 7º - 9ºC.
Temps de conservació: De dos a tres anys.
Gastronomia: Molt apropiat com a aperitiu, pot acompanyar les més diverses amanides i és especialment adequat per al marisc, peix a la planxa, al vapor o bé amb salses molt lleugeres. També amb arrossos i pasta italiana.
El vàrem tastar a la vinoteca Torres, madirant un arròs caldòs amb llamantol, molt bona tria del cambrer, coincideixo amb les notes de tast de la bodega. Afegiria que he trobat en boca notes de fruites tropicals molt marcades, recordant-me a mango.
Etiquetes de comentaris:
2007,
criança,
DO Penedès,
monovarietal,
v Chardonnay,
vi negre
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada