Castillo Perelada Reserva 2003

Bodega: Castillo Perelada
D.O./Zona: Empordà (Perelada)
País: Espanya
Tipologia de vi: Negre criança
Graduació (% vol): 14%
Varietats: Merlot (35%), Cabernet Sauvignon (25%), Garnatxa (22%), Syrah (9%), Carinyena (9%).
Elaboració: Vinificació en negre, maceració llarga, fermentació controlada a 25ºC.
Criança: Quinze mesos en bótes bordeleses, 50% de roure americà i 50% de roure francès Allier. La resta en ampolla.

Preu ampolla: 9 €
Data tast: 07/11/2008
Temperatura de servei: 12-14ºC
Notes de tast a verema

De les dues ampolles la primera té el tap florit s'ha trencat, però la segona el té intacte i també presenta un color molt oxidat.
Limpidesa límpid
Fluïdesa solt
Llagrimes prima
Color oxidat ataronjat
Intensitat clar
Qualitat oxidat, passat
Efervescència nula
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió fortor molt dessagradable, l'hem agut d'airejar força estona
Aroma: intensitat forta, qualitat desagradable, evolucionant cap a poc plaent
tipus terciari, família animal, química i empireumàtica, persistència normal
Olors anormals: com molt bé apunten en Jaume i la Clarise, fa olor de pintura, en Jaume que és químic ens explica que l'origen d'aquestes olors està en la combinació de la glicerina amb l'àcid acètic, que dona com a resultat un dissolvent emprat en la indústria de les pintures.
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió desagradable
Dolçor sec
Acidesa tou
Cos: alcohol lleuger, extracte descarnat, tanins despullats
Intensitat mitjà
Aroma en boca: qualitat vulgar, natura vella, equilibri fatigat
Impressió final displaent, no el tornarem a comprar.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009