Barranc dels clossos 2006

Bodega: Mas Igneus
D.O./Zona: Priorat
País: Espanya
Tipologia de vi: negre criança
Graduació (% vol): 14
Varietats: 80% Garnatxa negra, 20% Carinyena
Elaboració: Fermentació de 25 dies a 26ºC. Battonage al llarg de la criança, 3 mesos en barriques de roure francès Allier. Filtrat lleugerament abans de l'embotellat.
Preu ampolla: 14,9 €
Data tast: 17/10/2008
Temperatura de servei: 13-14ºC
La guia de vins de Catalunya el califica amb un 9,19 i el qualifica com a potent, llaminer i vi de guarda.
.
Examen visual
.
Limpidesa límid
Fluïdesa dens
Llagrimes lenta
Color granate
Intensitat fosc
Qualitat viu
Efervescència nula
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió agradable
Aroma: intensitat forta, qualitat plaent, tipus primari i terciari; família gerds, fruits vermells, figa, torrats, mantega, animal, mineral, sang, especiat, balsàmic, terra de bosc humida, "sotobosque", en escalfar-se apareix la regalesia. Persistència llarga 7 caudalies
olors anormals cap.
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió agradable amarg
Dolçor sec
Acidesa equilibrat
Cos: alcohol dessecant, extracte carnós, tanins equilibrat, al meu parer en falten per a permetre una llarga criança com suggereix la bodega, jo no el guardaria més de 2 anys.
Intensitat llarg
Aroma en boca: qualitat elegant, natura molt complexa, equilibri ampli
Impressió final agradable
Conclusió: invitant, com amb l'anterior vi, no ha agradat a aquells tastadors que gaudeixen de vins afruitats, 6 tastadors troben excessiu alcohol.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009