D.O./Zona: Priorat
País: Espanya
Tipologia de vi: Blanc criança
Graduació (% vol): 13,5%
Varietats: 50% Macabeu, 30% Garnatxa Blanca, 15% Pedro Ximenes, 5% Muscat
Elaboració: Fermentació de 15 dies a 16ºC. Battonage (remogut de les líes fresques de la fermentació), durant la criança, 3 mesos en barriques de roure Allier. Lleugerament filtrat abans de l'embotellat.
Varietats: 50% Macabeu, 30% Garnatxa Blanca, 15% Pedro Ximenes, 5% Muscat
Elaboració: Fermentació de 15 dies a 16ºC. Battonage (remogut de les líes fresques de la fermentació), durant la criança, 3 mesos en barriques de roure Allier. Lleugerament filtrat abans de l'embotellat.
Preu ampolla: 9,5 €
Data tast: 18/10/2008
Temperatura de servei: 8-9 ºC .
Data tast: 18/10/2008
Temperatura de servei: 8-9 ºC .
La guia de vins de Catalunya tast a cegues 2008 el defineix com elegant, floral i versatil. li dona un 9,19
Examen visual
Limpidesa brillant
Fluïdesa dens
Llagrimes lenta
Color groc palla
Intensitat sostinguda
Qualitat viu
Efervescència. vi tranquil
Examen olfactiu.
Primera impressió hi ha dues opinions als que ens agrada els vins potents del Priorat la trobem agradable, als tastadors que els agrada vins suaus i florals, la troben punyent i desagradable.
Aroma: intensitat forta, qualitat dues opinions amb raça i poc plaent, tipus terciari i família galeta, vainilla, llimona verda, record de Pedro Ximene i gessamí, persistència alta 6-7 caudalies.
olors anormals cap.
Examen gustatiu.
Primera impressió 10 persones agradable, 6 desagradable.
Dolçor sec
Acidesa fresc
Cos: alcohol licorós i dessecant, extracte carnós, tanins ric, però al meu parer hi ha un excés de fusta, tal com recomana la bodega, cal deixar repossar 1 any més a l'ampolla.
Intensitat potent
Aroma en boca: qualitat plaent, natura complexa, oliva verda, fusta, fruita, equilibri angulós, massa fusta.
Impressió final constant
Conclussió robust
A mi personalment m'ha agradat força, no el recomanaria per plats suas, ja que és un vi molt potent. Encara ha de millorar, el tastarem l'any vinent.
Ens quedem amb un 7/10, millorable l'any vinent.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada