Bodega: Freixenet
D.O./Zona: D.O. Cava (Catalunya)
País: Espanya
Tipus de vi: cava
Graduació (% vol): 11.5
Varietats: 25% Xarel·lo, 35% Macabeo i 40% Parellada Elaboració: Després de fermentació del most en dipòsits d'acer inoxidable refrigerats, passa a la sala refrigerada on tindrà lloc la fermentació malolàctica. S'embotella, s'afegeixen llevats seleccionats i es guarda en gàbies 9 mesos dins de la cava, després dels quals s'afegeix el licor d'expedició que donaran els matisos diferenciadors del cava més famós del món.
Preu aproximat: gentilesa de la bodega.
.
Notas de cata en verema.
.
Examen visual
.
Limpidesa: brillant
Color: groc palla
Intensitat: sostinguda
Qualitat: brillant
Efervescència: bombolles fines i uniformes, flueixen amb harmonia des del fons de la copa.
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió molt agradable
Aroma: intensitat suficient, qualitat distingida, d'aromes primaris trobem la pinya, llima, poma, aranja, fruita gebrada, d'aromes terciaris destaquen els llevats de la segona fermentació, i del licor d'expedició trobem fruits secs, avellanes, ametlles i notes de licors de xerès.
Persistència de 4 caudalies, normal
Olors anormals, es troba el sulfurós, però és habitual en els caves trobar-ne, el gas que ens arribi abans al nas.
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió molt agradable
Dolçor, llaminer
Acidesa equilibrada, el sucre del licor el fa molt equilibrat
Cos: alcohol suficient, extracte rodó i tanins equilibrats
Intensitat mitja 3 caudalies
Aroma en boca: qualitat elegant, natura complexa, citrics, el préssec, albercoc confitat, notes de xerès, equilibri harmoniós
Impressió final postgust franc.
.
És un vi invitant li posarem 9/10
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada