Sínols Garnatxa 2010



El millor: l'equilibri aromàtic en boca, és el vi de diari, excel·lent RQP
El pitjor: el color de pell de ceba
Celler: Empordàlia
D.O./Zona:País: Espanya
Tipologia de vi Negre
Graduació (% vol):
Varietats: Garnatxa
Elaboració: vi dolç natural elaborat amb raïm molt madur de Lledoner roig (Garnatxa roja), procedent de vinyes de més de 50 anys. Un cop desrapat, es macera a molt baixa temperatura deixant que s’iniciï lentament la fermentació alcohòlica. Aquest procés s’atura a posta amb l’addició d’alcohol vínic fins que s’arriba a 15 graus. La criança mitjançant el sistema de soleres en bótes de diferents fustes (acàcia, cirerer, castanyer i roure) li acaba de conferir la seva personalitat.
Preu ampolla: >10 €
Data tast: 05/12/2011
Temperatura de servei: 8 ºC.
Gastronomia: vi dolç versàtil, excel·lent com a final d’un àpat i suggerent entre hores. Combina amb les postres més tradicionals (fruita seca, bunyols, galeta) i amb les de nova incorporació (coulis de xocolata, confitura de codony, tatin de poma). Ideal com a condiment de fruita fresca (macedònia). A temperatura més freda, en gaudirem com a aperitiu.

EXAMEN VISUAL
Limpidesa límpid
Fluïdesa consistent
Color pell de ceba
Intensitat lleuger
Qualitat franc
Efervescència - vi tranquil: nul·la

EXAMEN OLFACTIU
Primera impressió agradable
Aroma
- intensitat: forta
- qualitat: molt fina
- tipus: primària / terciària
- família: balsàmica / fruital / fustosa / química / especiada / empireumàtica (fenc, pa torrat, fruites, cafè)
- persistència: persistent
Olors anormals cap és perfecte

EXAMEN GUSTATIU

Primera impressió molt agradable
Dolçor generós
Acidesa equilibrada: gras
Cos
- alcohols: licorós
- extracte: carnós
- tanins: equilibrat
Intensitat potent
Aroma en boca
- qualitat: molt fi
- natura: complex
- equilibri: harmoniós
impressió final
- postgust: franc
- conclusió: noble
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009