Reserva Real 2006

DO: Penedès
Finca de procedència: Les Arnes Finca de Agulladolg (terme municipal de Mitjana). Parcel·les Arnes, plantada el 1981 amb ceps de cabernet sauvignon i, en menor quantia merlot. El sòl és de pissarra meteoritzada, l'aparença de la mateixa és de pols grisa.
Varietats:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc 

Època de verema:
Cabernet Sauvignon (A partir del 19 de setembre de 2006) Merlot (A partir del 4 de setembre de 2006) Cabernet franc (A partir del 18 de setembre de 2006)
Rendiment per hectàrea: 4000 Kgs / hectàrea
Criança:
Va romandre 18 mesos en criança en bótes noves de roure francès. Data d'embotellament: 30 juliol 2008
Nombre d'ampolles produïdes: 1.800 ampolles.
Dades tècniques:
Grau alcohòlic: 14,5%
pH: 3,59
Acidesa total: 5,1 g / L (tartàric)
Sucre residual: 2.9 g / L
Ben conservat millorarà en els propers anys: Gràcies a la gran qualitat dels seus tanins, envellirà amb excel·lència durant els propers 15-20 anys.
Formats disponibles: 75 cl. / 150 cl.



Nota de tast: Aroma fresc, intens, complex, amb notes de confitures (mores, cireres), i de cuir. Paladar amb excel·lent matèria, sedosos tanins i una llarga i exquisida evolució en boca.
Particularment, he trobat el retronasal d'aquest vi excel·lent, de tots els tastats, ha estat el de major complexitat, i el més plaent.
Comentaris del productor: Recomanem decantar aquest vi 30 minuts abans de servir-lo a les copes, per poder apreciar millor els seus aromes.
Vi no filtrat ni estabilitzat per fred.
Gastronomia: Excel lent amb els plats de carn, com els rostits o els estofats típics de la cuina mediterrània, guisats amb salsa de tomàquets i pebrots o cuinats amb herbes i espècies aromàtiques (farigola, orenga, romaní, llorer i pebre).

Història: Reserva Real va néixer després de la visita de sa majestat el rei Joan Carles als nostres cellers l'any 1995, i es tracta d'un dels vins més exclusius i de producció limitada a Espanya. S'obté de les millors raïms de cabernet sauvignon, Cabernet Franc i Merlot de la nostra petita finca Agulladolç, on hi ha una petita ermita estil romànic primitiu que data del segle XI.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009