Tast a cegues. NEGRO Penedés



Aquest tast és el primer que fem d'aquestes característiques, a més tenim l'afegit que desconeixem l'origen i elaboració del mateix, bé sabem que aquest vi està el·laborat pel pare d'una companya de feina de la meva dona. Ell en tenir coneixement dels grups de tast que dirigeixo ha volgut saber la nostra opinió del seu vi. L'Eli i jo l'hem trobat correcte, ens ha sorprès i agradat. Molts dels companys de tast l'han trobat alcohòlic i de gustos químics. He volgut recollir per escrit les opinions de tots els tastadors, per dues raons: per motivar el seu anàlisi, i més endavant, aprofitant que sóm un grup nombrós de tastadors entrenats (18 tastadors), poder fer un anàlisi mitjà dels atributs dels vins tastats, (la metodologia estadística encara l'estic romiant). Us adjunto la fitxa de tast.


Bodega: Estévez
D.O./Zona: Penedès
País: Espanya
Tipologia de vi Negre
Graduació (% vol): 14-15% ?
Varietats: Garnatxa i Syrah, amb ull de llebre ?, deduïm això del color i l’aroma a violetes i prunes.
Elaboració: Fermentació en tina de fusta vella amb llevats salvatges, deduïm això del color i aromes químics
Preu ampolla: Regal de la família
Data tast: 05/12/2008
Temperatura de servei: 10ºC.
Gastronomia: Estofats, peixos blaus.
.
Examen visual
.
Limpidesa: Límpid amb certa opacitat
Fluïdesa: Consistent
Llagrimes: Llarga i desigual
Color: Vermell amb reflexos castanyer
Intensitat: Sostingguda
Qualitat: Franca
Efervescència: Nul·la
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió: Fresca complexa
Aroma: Intensitat forta, qualitat amb raça, tipus primari i terciari, violetes i prunes madures, olors químiques, frescor marina, humitat. Persistència: Normal. 4 caudalies. Olors anormals: Cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió: Agradable, fresc i químic.
Dolçor: Sec
Acidesa: Equilibrat, fresc
Cos: Alcohol licorós, extracte carnós, tanins equilibrat
Natura: Complex, equilibri ampli, qualitat vi artesanal
Impressió final: Humit i vellutat
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009