Gran Caus Blanc 2005


Gran Caus 2005 és el vi del Celler Can ràfols dels Caus, sl millor qualificat a la guia de vins de Catalunya. amb un 9,34.



Bodega: Can ràfols dels caus sl
D.O./Zona: penedès
País: Espanya
Tipologia de vi: blanc
Graduació (% vol): 12,5
Varietats: xarel·lo 50% Chardonnay 20% i Xenin 30%
Elaboració: embotellat maig 2004.
Preu ampolla: 12 €
Data tast: 05/12/2008
Temperatura de servei: 6-8ºC.
Nota de tast de la bodega: amb bon potencial d’embelliment, fresc, complex i elegant. Sense barrica. La força del xarel·lo, amb tocs de Xenn blanc i Chardonnay que l’arrodoneix, fan d’aquest un vi representatiu de Can Ràfols. Llarg en boca, d’aromes subtils i frescos, fruitós, bona acidesa, és sec i net
Gastronomia: Donada la seva complexitat vam trobar aquest vi escaient per gaudir amb fruits secs. Jo el serviria amb un plat de salmó amb foie i magret d’anec, amb salsa de pinyons, un plat complex, mereix un vi complex.
.
Examen visual
.
Limpidesa límpid
Fluïdesa solt
Llagrimes fina
Color groc ambarí
Intensitat densa
Qualitat viva
Efervescència nul·la
.
Examen olfactiu

.
Primera impressió recorda al cava
Aroma: intensitat llarga, qualitat fina, tipus terciari, cava, pinya molt madura, albercoc, colònia de fruites, suc tropical, i nespre. Persistència llarga 5-6 caudalies.
olors anormals cap.
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió agradable, equilibrada
Dolçor sec
Acidesa equilibrada
Cos: alcohol suficient, extracte viu, tanins inapreciables
Natura complex, equilibrat aromes de mel i pinya madura.
Impressió final fruita madura molt agradable.
Un 10 en originalitat.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009