D.O./Zona: Alella
País: Espanya
Tipologia de vi: blanc criança
Graduació (% vol): 13
Graduació (% vol): 13
Elaboració: fermentació en barrica a 15ºC i 4 mesos de criança
Preu ampolla: <15€>
Preu ampolla: <15€>
Data tast: 10/10/2008
Temperatura de servei: 7ºC
Notes de tast a verema: 2006
.
.
El tast d'aquest vi ha estat accidentat, en principi m'esperava un vi estàndard, fruita, una mica de fusta i certa criança reductora per l'anyada. Alhora del tast, vàrem trobar un vi ranci, amb un color groc ataronjat molt pujat. Ens va resultar desagradable i estrany.
.
Avui dia 13 d'octubre he anat al celler de Gelida a comentar el tema amb l'esperança de que em donessin alguna explicació i em canviessin l'ampolla.
.
Enlloc d'això he tingut una sorpresa molt agradable. M'han fet descobrir els vins "rancis", o millor dit evolucionats en ampolla, m'ha fet veure que aquest vi, malgrat ser molt evolucionat té molt a donar, l'hem tastat plegats m'ha fet veure que no té rastre d'acètic, sinó que trobem fusta molt evolucionada i un gust ranci que un cop superat la por al desconegut resulta un descobriment sensorial. Malgrat tot encara és força àcid així que com a vi evolucionat encara pot millorar i evolucionar cap a un vi millor.
.
Com que sóc tossut de mena, i no estava gaire convençut dels seus arguments, m'ha fet un gran regal, per ensenyar-me que s'espera d'un vi ranci, m'ha donat a tastar un marques d’Alella 1976, que va obrir la setmana passada pel programa "en clau de vi". Em costaria descriure'l, em recordava als vins de xerès, de color teula, límpid, aroma de criança en ampolla, però de gust molt suau, em recordava al gust dels amontillados, però molt més suau i rodó.
.
Amb molta humilitat haig d'agrair que m'hagin obert els ulls a una tipologia de vi que m'aporta unes sensacions noves, agradables i exclusives.
.
Quan feia classes d'anàlisi sensorial amb el Sr. Bota a L'ESAB ja ens comentava que els nadons per naturalesa són reacis a gustos nous, i a sensacions inesperades. Això no és perd amb l'edat i és el que ens a passat a mi i als alumnes del tast.
.
.
Avui dia 13 d'octubre he anat al celler de Gelida a comentar el tema amb l'esperança de que em donessin alguna explicació i em canviessin l'ampolla.
.
Enlloc d'això he tingut una sorpresa molt agradable. M'han fet descobrir els vins "rancis", o millor dit evolucionats en ampolla, m'ha fet veure que aquest vi, malgrat ser molt evolucionat té molt a donar, l'hem tastat plegats m'ha fet veure que no té rastre d'acètic, sinó que trobem fusta molt evolucionada i un gust ranci que un cop superat la por al desconegut resulta un descobriment sensorial. Malgrat tot encara és força àcid així que com a vi evolucionat encara pot millorar i evolucionar cap a un vi millor.
.
Com que sóc tossut de mena, i no estava gaire convençut dels seus arguments, m'ha fet un gran regal, per ensenyar-me que s'espera d'un vi ranci, m'ha donat a tastar un marques d’Alella 1976, que va obrir la setmana passada pel programa "en clau de vi". Em costaria descriure'l, em recordava als vins de xerès, de color teula, límpid, aroma de criança en ampolla, però de gust molt suau, em recordava al gust dels amontillados, però molt més suau i rodó.
.
Amb molta humilitat haig d'agrair que m'hagin obert els ulls a una tipologia de vi que m'aporta unes sensacions noves, agradables i exclusives.
.
Quan feia classes d'anàlisi sensorial amb el Sr. Bota a L'ESAB ja ens comentava que els nadons per naturalesa són reacis a gustos nous, i a sensacions inesperades. Això no és perd amb l'edat i és el que ens a passat a mi i als alumnes del tast.
.
Aquest divendres, amb més formació i una ment més oberta intentaré que els alumnes perdin la por al desconegut i inesperat i gaudeixin d'aquest vi.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada