D.O./Zona: Montsant (Cornudella de Montsant)
País: Espanya
Tipologia de vi: Blanc criança
Graduació (% vol): 13,5%
Varietats: garnatxa blanca 65%, muscat de gra petit 19%, 16% Xenin.
Elaboració: 9 mesos en roure francès amb battonage. clarificació amb cua de peix sense estabilització tartàrica.
Preu ampolla: 15 €
Data tast: 30/10/2008
Temperatura de servei: 6-8ºC
.
Examen visual
.
Limpidesa brillant
Fluïdesa més solt que el Dido
Llagrimes fluida
Color groc palla
Intensitat sostinguda
Qualitat franca
Efervescència nula
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió floral i complexe de criança
Aroma: intensitat forta, qualitat distingida, tipus primari i terciari; família pinyons, fruita alberoc, llimona, pruna madura. mel, regalèssia dolça, codonyat, pa d'espècies, persistència llarga
olors anormals cap
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió acida, torrats
Dolçor sec
Acidesa hii ha qui el trobem verd i qui el troba viu
Cos: alcohol suficient, extracte prim, tanins untuós
Intensitat llarga
Aroma en boca: qualitat plaent, natura complexa, equilibri angulós al meu parer hhi ha qui el troba ampli.
Impressió final postgust dolç franc i agradable.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada