Freixenet reserva Cordón Negro sec

Bodega: Freixenet
D.O./Zona: D.O. Cava (Catalunya)
País: Espanya
Tipus de vi: cava
Graduació (% vol): 11.5
Varietats: 25% Xarel·lo, 35% Macabeo i 40% Parellada Elaboració: Després de fermentació del most en dipòsits d'acer inoxidable refrigerats, passa a la sala refrigerada on tindrà lloc la fermentació malolàctica. S'embotella, s'afegeixen llevats seleccionats i es guarda en gàbies 15 mesos dins de la cava, després dels quals s'afegeix el licor d'expedició que donaran els matisos diferenciadors del cava més famós del món.
Preu aproximat: inferior a 10€
.
Examen olfactiu
.
Primera impressió molt agradable
Aroma: intensitat suficient, qualitat distingida, d'aromes primaris trobem la pinya, llima, poma, aranja, flors, comfitats, d'aromes terciaris destaquen els llevats de la segona fermentació, i del licor d'expedició trobem fruits secs, avellanes, ametlles i notes de licors de fruites.
Persistència de 4 caudalies, normal
Olors anormals, cap.
.
Examen gustatiu
.
Primera impressió molt agradable
Dolçor, llaminer
Acidesa equilibrada
Cos: alcohol suficient, extracte rodó i tanins equilibrats
Intensitat mitja 4 caudalies
Aroma en boca: qualitat elegant, natura complexa, citrics, el préssec, albercoc, fruita gebrada notes de licor, equilibri harmoniós
Impressió final postgust franc.
.
És un vi invitant li posarem 9,5/10
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009