Cristiari d'Alòs


Bodega: Vall de Baldomar
Marca: Cristiari d'Alòs

Any: 2005
Graduació alcohòlica: 14,5%
Criança: si, no més de 6 mesos
DO:
Costers del segre
Varietats: Merlot
Preu ampolla: 12,95 €
Data tast: 04/07/2008 .
.

Examen visual
.
Comencem malament, en obrir l'ampolla el tap fa pudor a verdura fermentada, a aigua corrompuda, ja és un mal auguri del vi, amés el tap de suro té taques de vi que gairebé arriben a l'exterior. Un altre vegada tenim un gran vi malmès per culpa del tap de suro, ja tenen raó els americans utilitzant taps de rosca.
El vi és límpid, tot i que a casa, he pogut trobar un lleuger sediment al fons de l'ampolla. És un vi dens, de llàgrima escassa, tot i que a casa la llàgrima era fluida i estreta, tal i com us vaig comentar a classe, l'observació de la llàgrima té sentit quan comparem vins a la mateixa temperatura i amb la mateixa copa. el color és caoba, tot indica que ha entrat en contacte amb l'aire i s'ha oxidat. No presenta efervescència.

.
Examen Olfactiu
.
La primera impressió és ordinària, d'intensitat forta i poc plaent, trobem aromes primaris a pebrot i verdures fermentades, si haguéssim tastat aquest vi en bones condicions segur que ens hagués sorprès gràtament la riquesa d'aromes, una llàstima. trobem aromes terciaris empireumàtics, fenc, i olors anormals de fongs, terra mullada, ous podrits.
.
Examen Gustatiu
.
La primera impressió és ordinària, és un vi sec, l'acidesa és equilibrada, el cos és untuós, tot i que presenta un bon equilibri tanins-acidesa, és una mica prim. L'intensitat és llarga, l'aroma en boca és vulgar, de natura complexa. És un vi fatigat i displaent.
.
Li posarem un 1/10. Una llàstima.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009