Mayor de Castilla roble 2009



El millor: vi apte per a tots els públics, RQP excel·lent, tan sols 4 al web del celler
El pitjor: disseny etiqueta clàssica.

D.O./Zona: Ribera de Duero
País: Espanya
Tipologia de vi Negre criança
Graduació (% vol): 13,5
Varietats: tempranillo

Nota de tast del celler:
Dins la zona de Ribera del Duero, Major de Castella Roure és un vi concebut perquè el pugui degustar en el seu punt òptim de consum des de la sortida de celler. De color cirera intens, manté un to viu i net. Al nas ens expressa records fruiters en equilibri amb aromes terciaris de fusta nova de roure. En tastar en boca és ampli, amb profunda càrrega de suaus tanins, persistent i molt conjuntat en la seva estructura. 

Vinificació 
Els raïms d'aquest Roure procedeixen de vinyes pròpies o de parcel · les seleccionades, propietat d'agricultors amb els quals es manté un estret contacte durant tot l'any. La verema és tardana, efectuant cap a la segona setmana d'octubre, per tal d'aconseguir una alta concentració de polifenols i un bon extracte. No obstant això, amb poda verd es regula la càrrega desitjada a cada cep. L'objectiu es compleix amb facilitat, ja que el rendiment mitjà de la vinya de secà rares vegades supera els 5.000 kg / Hectàrea. La maceració de Major de Castella Roure és llarga, de 25 a 30 dies, amb remuntats suaus a l'abric l'aire en la fase final. Un cop descubat i premsat lleugerament, es trasbalsa a bóta on farà la fermentació malolàctica. L'estada en bóta es prolonga durant 190 dies, alternant fusta de roure de diferents procedències. Com a complement, una permanència en ampolla en el propi celler permet obtenir una excepcional qualitat de partida de Major de Castella Roure, que mantindrà la seva millor expressió i es realçarà durant els anys següents.
 

Fitxes de tast Design by Insight © 2009